2012. július 27., péntek

Práter utca


A Práter utca a Corvin köz közelsége miatt fontos helyszíne volt az 1956-os forradalmi eseményeknek, és a mai Józsefváros életében is fontos szerepet tölt be.

A Práter utca a József körút és az Illés utca között helyezkedik el, rajta keresztül könnyen megközelíthető Belső Józsefváros.

 
A Práter utca irányítószáma: 1083.

A tömegközlekedés szempontjából a Práter utca nem ideális választás, mert csak a Práter utcán végighaladva a József körúton, vagy a merőleges utcákon sétálva a Baross utcában, vagy az Üllői úton tudunk valamilyen járműre felszállni.


A Práter utca közvetlen szomszédságában épült fel a Corvin negyed, ami igencsak érezteti a hatását, hiszen a környéken több új társasház, irodaház, illetve szálloda-szállóhely is épült. Ha a tendencia folytatódik, akkor a Práter utca is be fog olvadni Józsefváros új negyedébe.


Itt található a Práter utcai Ének-zene Tagozatos Általános Iskola, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara, illetve a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakképző Iskola.


Úgy tűnik, hogy a Práter utca amolyan átmeneti időszakot él meg, hiszen még érződnek rajta a „régi” Józsefváros jegyei, de már látszódnak a kerületet megújító fejlesztések is. Ebben az időszakban valószínűleg sokan vásárolnak azzal a céllal ingatlant a környéken, hogy később haszonnal adhassák el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése