2012. július 15., vasárnap

Népszínház utca


A Népszínház utca Józsefváros egyik legjelentősebb közterülete, amely a Blaha Lujza tér és a Fiumei út között helyezkedik el. Nevét az 1875.-ben megnyitott, azóta lerombolt Népszínházról kapta.

A Népszínház utca irányítószáma: 1081.

A Baross utca mellett a Népszínház utcán keresztül legjelentősebb a forgalom Belső Józsefváros irányába. A Népszínház utca, és a környezete erősen elhanyagolt, a hozzá kapcsolódó Teleki tér rehabilitációját nemrég kezdték meg, a közbiztonság szempontjából talán Budapest egyik legrosszabb részén járunk.


 A Népszínház utcában rengeteg üzlet, és szórakozóhely van, de még szállodákat is találunk erre. A Teleki tér rehabilitációjával a piacot is felújítják, amely a környéken lakóknak olcsó bevásárlási lehetőséget biztosít(ott).

Itt található az Óbudai Egyetem Bánki Donát Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, illetve a Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ.

A Népszínház utcában közlekedik a 99-es busz, valamint a 28-28A, 37-37A és a 62-es villamosok. Emellett a Blaha Lujza téren átszállási lehetőség van a 2-es metróra, a 4-6-os villamosokra, valamint az 5, 7-7E, 173-173E és a 178-as buszokra, illetve rengeteg éjszakai járatra.


Nézve a Népszínház utca egykor gyönyörű, mára lepusztult épületeit, azt tudom elképzelni, hogy egykor itt sokkal jobb volt az élet. Számomra a Népszínház utca a VIII. kerület lakmuszpapírja, amely pontosan tükrözi a kerület jelenlegi (rossz) állapotát. Sok más józsefvárosi közterülettel együtt a Népszínház utca is csipkerózsika-(rém) álmát alussza, és alig várja, hogy felébredjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése