2012. július 27., péntek

Nap utca


A Nap utca Józsefváros egyik kevésbé ismert és jelentős közterülete, amely a József körút és a Baross utca között helyezkedik el.

A Nap utca irányítószáma: 1082.

Érdekes, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat mögötti kerületrész sokkal elhanyagoltabb, mint ahogy egy errefelé ismeretlen gondolná. A Kisfaludy és a Vajdahunyad utcák mellett a velük merőleges tájolású Nap utca is igen elhanyagolt állapotban van, amelyet tetéz, hogy jelenleg közműépítés is folyik a környéken.


Itt már nem igazán érződik a Corvin projekt, Józsefváros egyik legelhanyagoltabb épületei állnak a Nap utcában, amelyeket csak ritkán váltanak fel új építésű, vagy jobb állapotú épületek.

Néhány üzleten kívül semmilyen kereskedelmi egység nem található erre, viszont a Nap utcában van a Józsefvárosi Zeneiskola.

A Nap utca közlekedése jónak mondható, mivel közel van a József körút, illetve gyalog, a merőleges utcákon keresztül könnyen elérhető a Baross utca is.


Figyelemre méltó, hogy egy párhuzamos utcára (Práter utca) vagyunk a Corvin negyedtől, és ebből mégsem érződik szinte semmi. Jó hír lehet, hogy a híres-hírhedt Leonardo da Vinci utca rehabilitációja elkezdődött, illetve a Práter utcában is zajlanak fejlesztések, amelyek a Nap utcára és a környékére is pozitív hatással lehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése