2012. július 31., kedd

9-es busz


9-es busz Budapest egyik fő vonalán, a Belváros és Kőbánya között közlekedik, és hosszan érinti Józsefvárost, miután áthalad a Baross utcán és a Kőbányai úton. Hétvégén és késő délután a 109-es buszok járnak ugyanezen a vonalon, csak más induló állomással, de ez a Józsefvárosi szakaszt nem érinti.
A 83-as trolibuszhoz hasonlóan a 9-es buszt leginkább a Belső Józsefvárosba/ból igyekvők használják (ezalatt a kerületi lakosokat értem), de ezzel a járattal átszállás nélkül megközelíthető Kőbánya, a Belváros, így több metróvonal is.


 Megállóhelyek a VIII. kerületben:

A Deák tér felől:

Astoria – Kálvin tér – Szentkirályi utca – Harminckettesek tere – Koszorú utca – Kálvária tér – Orczy tér – Kőbányai út 31. – Könyves Kálmán Körút

A Deák tér felé:

Könyves Kálmán körút – Kőbányai út 31. – Orczy tér - Kálvária tér – Koszorú utca – Harminckettesek tere – Szentkirályi utca – Kálvin tér – Astoria

A 9-es busz vonalán több alacsony padlós, új típusú jármű is közlekedik, de ezzel együtt elmondható, hogy ezek a buszok nagyon koszosak, zsúfoltak és sok rajtuk a zsebtolvaj. Mivel fő vonalról van szó rendszeresek a jegyellenőrzések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése