2012. július 12., csütörtök

Blaha Lujza tér


A Blaha Lujza tér nemcsak Józsefváros, hanem Budapest egyik legforgalmasabb tere. Hosszanti irányban az Erzsébet körút és a József körút, keresztirányban pedig a Rákóczi úton halad át a legtöbb jármű.


A Blaha Lujza tér irányítószáma: 1085.


A Blaha Lujza tér rengeteg budapesti ember számára találkozóhely, a blaha meki előtt mindig lehet látni egymásra váró embereket. A téren és környékén rengeteg üzlet található, itt épült fel az Europeum bevásárló központ, de már régóta itt áll a Corvin áruház is.


A Blaha Lujza tér közlekedési csomópont, itt halad el a 2-es metró, a 4-6-os villamos, az 5, 7-7E, 173-173E és a 178-as busz, valamint a 908, 931, 956, 907, 990 és a 973-as éjszakai járatok.


Közlekedési csomópontként a Blaha Lujza tér vonzza a kéregetőket, és a társadalom perifériájára szorult embereket. Nappal biztonságosnak mondható a környék, azonban este egyedül nem ajánlatos erre közlekedni.


A Blaha Lujza téren lakások talán nem is nagyon találhatóak, inkább üzletek, irodák vannak erre. Ha a tértől az Astoria felé haladunk, akkor egy sokkal jobb környék felé jutunk, míg a Népszínház utca felé közlekedve ez nem mondható el. Miután frekventált helyről van szó, a Blaha Lujza tér környékén mindig érdemes lesz befektetési szándékkal ingatlant vásárolni, és talán elérkezik az az időszak is, amikor a teret egyszer felújítják, és biztonságosabbá teszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése